Ontslagen


Ontslagen worden kan iedereen overkomen.


De crisis grijpt nu snel om zich heen. Als je politici en economen zou moeten geloven valt het in Nederland nogal mee en houdt de economie zich goed ten opzichte van de landen om ons heen. De praktijk lijkt echter snel te veranderen. In slechte tijden is niemand zijn baan zeker.


Veelal denken mensen dat een vast contract de perfecte zekerheid is tegen een gedwongen ontslag. En als je met een vast contract ontslagen wordt dat je een riante ontslagvergoeding  een zogenaamde gouden handdruk krijgt. Uiteraard is de kans dat je ontslagen wordt met een vast contract niet groot wanneer het economisch goed gaat en de arbeidsmarkt krapte vertoont.

Maar in deze economische slappe tijd is het goed mogelijk dat je wordt ontslagen met toestemming van de kantonrechter of het CWI. Uiteraard bestaat de kans  dat je iets van een compensatie wordt aangeboden.


Dat kan in de vorm van; hulp bij het zoeken naar een andere baan of een opleiding. Ook is het mogelijk dat je een vergoeding krijgt. Deze vergoeding was in het verleden vrij duidelijk en werd berekend aan de hand van een formule.

Maar nieuwe wettelijke regels maken de toestand niet veel duidelijker. De regelgeving met betrekking tot een WW uitkering worden ook steeds maar weer aangescherpt.


Dus wanneer de ontslagbrief door de brievenbus valt en een WW-uitkering aanstaande lijkt,  is het raadzaam om een advocaat te raadplegen. In veel gevallen overigens is de werkgever bereid de kosten van een advocaat te vergoeden. Bel ons voor een vrijblijvend gesprek.

TerugDiensten.html

ADVOCATUUR

VIERSCHAAR

ADVOCATUUR