Tarieven


Een eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos. Wanneer u na dit gesprek besluit de zaak bij ons in behandeling te geven maken wij afspraken over de tarieven en een prognose over de te verwachten kosten.


Soms kunnen afspraken worden gemaakt op basis van een vaste prijs, of op basis van een provisie naast een verlaagd uurtarief. Het is in de advocatuur verboden om op ‘No cure, no pay’ basis te werken.


Wel kan het zijn dat de aansprakelijke partij de kosten van rechtsbijstand voor haar rekening dient te nemen. Dat geldt bijvoorbeeld bij letselschade zaken, wanneer u buiten uw schuld gewond bent geraakt en er dus een aansprakelijke partij is.


Bij een ontbinding van de arbeidsovereenkomst geldt ook vaak dat werkgevers bereid zijn om mee te betalen aan de kosten van een advocaat.


Ook kan het mogelijk zijn dat u als particulier recht heeft op door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat is bijvoorbeeld het geval als u een laag inkomen en een beperkt vermogen heeft. Dat is u misschien bekend als een ‘toevoeging’.

Wij kunnen deze toevoeging voor u aanvragen bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Op deze site www.rvr.org kunt u meer informatie vinden over gesubsidieerde rechtsbijstand.


Verder is het mogelijk dat u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten of lid van de vakbond bent. In veel gevallen is men dan bereid om met uw voorkeur voor een zelf gekozen advocaat rekening te houden.Onlangs is in een juridische procedure komen vast te staan dat rechtsbijstandverzekerden het recht op vrije keuze van een rechtshulpverlener hebben, ook in zaken waarvoor geen verplichte vertegenwoordiging door een advocaat is vereist, zoals bij de kantonrechter of in administratieve procedures. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam bepaald in een kort geding van een polishouder tegen DAS Rechtsbijstand.

WelkomHome.htmlshapeimage_6_link_0
ProfielProfiel.htmlshapeimage_7_link_0
MensenMensen.htmlshapeimage_8_link_0
Tarievenshapeimage_9_link_0
DienstenDiensten.htmlshapeimage_10_link_0
ContactContact.htmlshapeimage_11_link_0
Algemene VoorwaardenAlgemene.htmlshapeimage_12_link_0

Vierschaar Advocatuur


Verlengde Hereweg 19/a

9721 AB Groningen


085 – 401 0840

info@vierschaaradvocatuur.nl

VIERSCHAAR

ADVOCATUUR